După ce Gigi Becali a criticat vehement arbitrajul de la partida cu CFR Cluj, Ion Crăciunescu îl apără pe Teodor, fiul său şi totodată omul care a condus partida din Ghencea.
Libertatea: Becali a atacat arbitrajul.
Ion Crăciunescu: El e frustrat de faptul că Steaua nu a bătut la 2-3 goluri diferenţă, aşa cum trebuia după aspectul jocului. Teodor nu a viciat rezultatul, pentru că deciziile importante au fost corecte. Nu e vina lui pentru că steliştii nu au fost concentraţi şi nu au putut marca. Îl cunosc bine pe Gigi, ştiu că şi-a dorit mult victoria şi el spune multe la cald.
Cere demisia lui Mircea Sandu
Teodor n-a făcut faţă presiunii?
Am spus că la derby-uri trebuie arbitri cu experienţă. Totuşi, eu cred că s-a achitat onorabil de sarcini.
Despre arbitrii corupţi?
Îmi pare rău că s-a ajuns cu problemele din arbitraj în justiţie şi nu s-a oprit la nivelul comisiilor federale, că nu s-au sancţionat exemplar greşelile grave, că nu a existat intransigenţă pentru erorile repetate. Am spus mereu că au existat măsuri diferite de judecată în aceste comisii şi şi-au bătut joc de regulamente.
Cine e vinovat de acest scandal?
Mă aşteptam ca persoane precum Prunea să-şi dea demisia după ce el a recunoscut că s-a implicat în arbitraj la meciuri unde nu era delegat ca observator. Mircea Sandu ne îmbrobodeşte că a fost observator , dar e doar o minciună, o încercare de acoperire a unui colaborator. Sper să aibă demnitatea de a nu aştepta alegerile pentru a demisiona. Sandu şi Prunea trebuie să plece de la FRF. Eu am spus că arbitrii nu sunt lăsaţi să arbitreze.